Copyright 2023 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Знаете ли, че ако четете само по 20 минути на ден, за една година ще сте прочели над 2 000 000 думи? Четенето е важно не само за образователния процес, то оказва влияние върху всички аспекти на живота ни!

С наближаването на месеца, в който честваме Международния ден на детската книга и Международния ден на книгата и авторското право, ви представяме една чудесна инициатива на издателство “Пиърсън” – Национална програма “Моята книга“. Тя дава възможност за развиване на четивни навици, а четенето на английски подпомага и ускорява процеса по усвояване на езика, увеличава скоростта на четенето, разширява познанията и интересите на учениците в различни области. Програмата е в помощ както на обучението по английски език, така и на обучението по български език, чрез уменията и ценностите, които създава и развива.

Средно училище „Христо Ясенов“ ще се включи в тазгодишната пролетна и лятна кампания на програмата. Закупуването на книги не е задължително, но хубавата новина е, че при всяка направена поръчка училищната библиотека получава безплатни книги на английски език.

Повече информация за програмата и селекцията от книги можете да получите от Мая Стаменова, Марина Събкова, Румяна Вутова и Стефка Станева – учители по английски език в училище.

Текст: Мая Стаменова