Copyright 2023 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

В навечерието на светлите коледни празници Български младежки червен кръст към Средно училище „Христо Ясенов“ инициира благотворителна кампания за събиране на книги, играчки и зимни дрехи/обувки за деца в неравностойно положение под мотото "По Коледа стават чудеса! Дари усмивка!"

"Днес ученици от училището, в което учих 12 години - СУ ,,Христо Ясенов” - гр. Етрополе, бяха гости в Народното събрание. Имах възможността да ги посрещна и да ги запозная с ролята на тази най-важна институция в държавата. Радвам се, че успях да провокирам техния интерес и получих доста въпроси по интересуващите ги теми. След разговора ни Ясеновци станаха свидетели на случващото се в пленарната зала, заемайки места в ложата за гости.
Връзката на народните представители с гражданите е изключително важна и вярвам, че трябва да провокираме интереса на по-младите поколения към обществено значимите въпроси на днешния и утрешния ден!", споделя в своята фейсбук страница г-н Марин Маринов - бивш възпитаник на Етрополската гимназия, дългогодишен председател на Общински съвет - Етрополе, и настоящ народен представител в Четиредесет и осмото народно събрание. 

 

Доброто възпитание и моралните ценности определено могат да "сеят" благородство около нас!

Денят на народните будители -  1 ноември, е ден на тържеството на българския дух! Той е общобългарски празник, с който почитаме делото на българските просветители, книжовници и революционери.

От 7 до 9 октомври 2022 г. град Етрополе бе домакин на деветото издание на Националния спортно-туристически събор "Златна есен - 2022" с организатори Община Етрополе, Българската федерация по туризъм и Спортен клуб по туризъм  "Етрополе - 2001". В събитието взеха участие отбори от гр. Кърджали, гр. Кнежа, с. Трудовец, гр. Правец и  гр. Етрополе.