Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Учениците от СУ „Христо Ясенов“ вече имат възможност да спортуват в обновените и модерни закрити плувни басейни на училището. Първите щастливци вече прекосиха по дължина в стил „кроул“ големия басейн с размери  25/12,5 м. Те скочиха във водата от новите стартови блокчета, окуражавани от треньора Венцислав Василев. Това стана по време на официалното откриване на новата придобивка, в присъствието на зам.-кмета на община Етрополе г-жа Станка Димитрова, директора на училището г-жа Мила Манчева, представители на Обществения съвет и на дарителите от Група ГЕОТЕХМИН.

Днес, 05.06.2022 г., от 11:00 часа в двора на СУ "Христо Ясенов" официално бе обявено крайното класиране на отборите, взели участие в националния етап на състезанието по безопасност на движението. Преди тържествената церемония участниците разгледаха интересни забележителности в Етрополе - Градски исторически музей, Часовниковата кула, центъра на града.

По предложение на Националната комисия за организиране и провеждане на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата практическата част се проведе на 4 юни от 15:00 часа. По силата на жребия първи на старта застанаха представителите на ОУ "Петър Берон" - град Перущица. Надпреварата завърши с отбора на ОУ "Христо Ботев" - град Дунавци.

Днес в 9:00 часа Биляна Цветанова от ОУ "Христо Ботев" - град Дунавци, област Видин, изтегли 3-ти вариант за писмената част. Изпитът започна в 10:00 часа след проведен инструктаж на участниците. Отборите имаха на разположение 25 минути, за да  решат теста.

С успешното си представяне в националния етап на състезанието по БДП през учебната 2020 - 2021 година СУ "Христо Ясенов" извоюва правото Община Етрополе да бъде домакин на националния кръг на състезанието по БДП за V - VII клас през тази година. В рамките на три дни, от 3 до 5 юни, в нашето училище и в красивото Етрополе ще гостуват отборите от първа възрастова група на 18 области.