Copyright 2023 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Първият учебен ден всяка година е ново начало, окрилено от  вярата и надеждата за мирно и спокойно бъдеще, от любовта към училището на ученици и родители, на учители и общественост. В Средно училище "Христо Ясенов" този ден е истински празник! На знанието и вдъхновението! На единението и солидарността!

Дворът сияе от радост и приповдигнато настроение. Сцената е прекрасна. Класните стаи тръпнат в очакване... Звучи химнът на Република България и всички присъстващи притихват. С марша на Ясеновци посрещаме знамето на училището. С тържествения водосвет отец Борис благославя новата учебна година да е здрава и успешна за всички ученици и учители.

Водещите представиха гостите: Марин Маринов - председател на Общински съвет - Етрополе, Станка Димитрова - заместник-кмет на Община Етрополе, Ивета Билева - председател на Обществения съвет на СУ "Христо Ясенов", Младен Недков - член на Управителния съвет на Клуба на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе.

Г-жа Мила Манчева - директор на училището, сърдечно и емоционално приветства учениците и учителите. Благодари на родителите и на гостите за съпричастността и подкрепата. Подчерта, че екипът на училището ще продължи да работи всеотдайно и отговорно, за да съхранява и развива авторитета на Етрополската гимназия в името на бъдещето на Ясеновци и на град Етрополе.

Председателят на Общинския съвет - г-н Марин Маринов, с прочувствено слово изрази увереността си, че Средно училище "Христо Ясенов" - едно от най-големите в областта, има потенциала да постига големи успехи и възпитаниците му да покоряват света.

Приветствие от името на кмета на Община Етрополе - г-н Димитър Димитров, прочете г-жа Станка Димитрова - заместник-кмет на Община Етрополе.

Празничната програма по традиция продължи с песни, стихове и танци - мажоретни и фолклорни. Училищният звънец прикани зрелостниците да поведат първокласниците през символичната книга на знанието към класните стаи. А там ги очакваха много изненади - подаръци от училището, от Община Етрополе, от Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе, от Клуб Inner Wheel - Етрополе.

Любимото училище посрещна и останалите ученици, стаите се засмяха с глас... Новата учебна година започна! С вярата и надеждата, че ще е присъствена и благодатна!

Родителите откликнаха и на инициативата ни "Да превърнем цветята в дарение!" Очаквайте информация за събраната сума.

Галерия