Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Днес, 05.06.2022 г., от 11:00 часа в двора на СУ "Христо Ясенов" официално бе обявено крайното класиране на отборите, взели участие в националния етап на състезанието по безопасност на движението. Преди тържествената церемония участниците разгледаха интересни забележителности в Етрополе - Градски исторически музей, Часовниковата кула, центъра на града.

Госпожа Мила Манчева - директор на училището, откри тържеството и даде думата на председателя на Националната комисия д-р Милен Марков, който благодари на организаторите, на участниците и техните ръководители за успешното провеждане на състезанието.

Г-жа Ива Филипова - председател на училищната комисия по БДП и главен ръководител на състезанието, обяви класирането.

Победителят в тазгодишното финално състезание в първа възрастова група е отборът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - град Ботевград, София-област, с ръководител Даниела Димитрова. Купата и златните медали бяха връчени от г-жа Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието - София-област. Г-жа Иванова поздрави всички участници и благодари на организаторите. Изрази увереността си, че ОУ "Св. св. Кирил и Методий" и Община Ботевград достойно ще посрещнат областните първенци и през 2023 година.

Второто място е за отбора на ОУ "Стефан Пешев" – гр. Севлиево, област Габрово, с ръководители Петя Скорчева и Ренета Кънева. Наградата - купа и сребърни медали, бе връчена от г-жа Станка Димитрова - заместник-кмет на Община Етрополе.

Д-р Милен Марков връчи купата за трето място и бронзовите медали на състезателите от ОУ "Васил Априлов" – гр. Исперих, област Разград, с ръководител Невин Ахмед.

Госпожа Манчева уточни, че първите три отбора и техните ръководители ще получат и грамоти, подписани от г-жа Мария Гайдарова - заместник-министър на образованието и науката.

Всички участници, класирани от 4. до 18. място получиха грамоти за активно участие от Регионално управление на образованието - София-област.

Тържеството завърши с прекрасното изпълнение на фолклорна танцова формация (V - VII клас) с ръководител Калинка Пушкарова.

Протоколът с класирането и материалите от състезанието можете да видите в раздел "Заповеди и протоколи".

Галерия

Снимките са на Ваня Найденова, старши експерт "Образование и култура" в Община Етрополе