Copyright 2019 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе

Getting Equipped for Europe (Да се подготвим за Европа) е проект по програма Еразъм+, по който ще работи екип от учители и ученици от осми до единадесети клас на СУ „Христо Ясенов“, гр. Етрополе. Проектът е с продължителност две години – от септември 2018 до август 2020. В него участват шест европейски училища от България, Гърция, Испания, Италия, Норвегия и Словакия.

Програмата за финансова грамотност „Нашите пари“ е инициирана от водещата глобална технологична Visa. Целта е младите хора да се научат как да разпределят своя бюджет и да правят разумен избор относно личните си финанси. Реализира се със съдействието на банки в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси и с платформата за видеообразование Уча.се.

В програмата участват 53 училища от страната и СУ „Христо Ясенов“ е едно от тях. В обучението за учители, организирано от Академия НИКЕ през месец август 2017 година, се включи г-жа Петя Георгиева – един истински иновативен учител. През учебната 2017-2018 година тя работи по програмата с ученици от 8.а клас с профил „Икономическо развитие“. Споделя, че като неспециалист  често изпитва затруднения  при подготовката на различните финансови теми, но определено си заслужава, защото бъдещите икономисти проявяват завиден интерес и ентусиазирано се впускат в решаването на казуси и проблемни ситуации от финансовата сфера.

Повече за работата на групата можете да прочетете на страница 8 във вестник "Ясеновски глас", 2018.

През учебната 2018-2019 година в Програмата се включват ученици от 11. клас с ръководител г-жа Цветана Спасова.

Информация за идеята можете да прочетете в Капитал и Мениджър News.

Средно училище "Христо Ясенов" е част от международно партньорство, финансирано от Европейския съюз по Програма за стратегически партньорства „Еразъм”. То свързва европейски образователни институции чрез дейности, предназначени да популяризират многообразието на европейските езици и култури и европейските ценности.

В сътрудничество със своите връстници от Европа Ясеновци ще проучват възможностите за съхраняване, рециклиране и използване на възобновяемите източници на енергия, за да гарантират „Устойчива екология в Европа на бъдещето".

Повече за проекта вижте ТУК.