Copyright 2020 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Учениците от 4.г клас на Средно училище „Христо Ясенов“ – град Етрополе, с класен ръководител Снежана Тепавичарова се включиха в играта „Когато станем 100 000, ще посадим гора“. Те спечелиха 100 дръвчета (85 черен бор и 15 червен дъб).

Първото дръвче учениците засадиха в двора на училището днес, 22 март 2017 г., когато посрещаме пролетта. Останалите дръвчета ще посадят на подходящ терен, като идеята е да се оформи „Ясеновска горичка“, за която децата да се грижат.

Заедно с пратката учениците получиха и благодарствено писмо за участието си в проекта и инструкция за незабавното съхранение на фиданките. В писмото се казва:

СПЕЧЕЛИХТЕ 100 дървета подарък

Уважаеми дами и господа,

Мили деца и млади хора,

Благодарим Ви, че бяхте част от играта „Когато станем 100 000, ще посадим гора” и Ви поздравяваме, че СПЕЧЕЛИХТЕ 100 нови дръвчета!

Вече сте получили наградите си от 100 дръвчета или ще ги получите до 24 часа от любезен куриер на Speedy.

Сега е важно да постъпим отговорно и да ги съхраним до подходящото за засаждане време, когато ще ги засадим с любов и грижа, за да бъдат гора и/или градска зелена красота. Eто какво смятаме, че ще е полезно:

Изчетете внимателно и подробно приложената инструкция и информация – в нея има отговори като къде, как, какво и други.

Съхранете незабавно фиданките според инструкцията.

Потърсете съдействието на експерти/професионалисти в горското и/или общината и/или експерти родители – вижте инструкцията.

Харесайте страницата ни, за да имате актуална информация и да Ви е по-лесно да комуникирате с нас: www.facebook.com/100000.GORA.

Изгледайте това кратко практическо видео – „Как правилно се засажда фиданка”: http://goo.gl/VHMB6S, като винаги, когато можете, поливайте – при засаждането и впоследствие.

Направете засаждането специално за децата и възрастните – добавете балони, подаръци, изненади, игра, забавления, представления, поканете родители – да създадеш живот с ръцете и сърцето си е прекрасно, нека възпитаваме това!

Питайте компетентни хора за всичко, което не знаете, търсете информация в интернет или се свържете с нас.

Ще Ви бъдем благодарни, ако ни изпратите снимки, публикации и други, свързани със засаждането, на страницата ни във Facebook или по електронната поща в www.gorata.bg

Бъдете вдъхновени и нека много от засадените от Вас дървета се прихванат, израснат големи и силни!

Нека доброто Ви дело пребъде!

Бъдете много щастливи!

С уважение,

Никола Рахнев

Галерия със снимки можете да разгледате ТУК.