Copyright 2024 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

Ясеновското утро! Един от символите на Етрополската гимназия още от далечната 1948 година! Празник – обичан и очакван, защото СУ „Христо Ясенов“ е емблема за града ни и гордост за всеки, който е свързал името си с него!

След тригодишно прекъсване заради пандемията нашите учители и ученици с желание и вълнение пристъпиха към подготовката на празничното утро и усилията им се увенчаха с бурните аплодисменти на публиката. И то напълно заслужено!

Празникът по традиция започна с посрещане на знамето и с Ясеновския марш. Вивиана Георгиева (11.а) – водещ на тържеството, представи гостите: г-н Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе, г-н Марин Маринов – Народен представител в 49-тото Народно събрание, г-н Христо Андреев – председател на Общински съвет – Етрополе, г-жа Станка Димитрова – заместник-кмет на Община Етрополе, г-н Пламен Славчев – издателство „Просвета-София“, членове на Училищното настоятелство и на Обществения съвет, общински съветници, учители, директори на организации, фирми и образователни институции, дългогодишни директори и учители в Етрополската гимназия, родители на ученици и приятели на Средно училище „Христо Ясенов“.

С нескрито вълнение г-жа Мила Манчева – директор на училището, приветства присъстващите и благодари на родителите, на учениците, на учителите – за избора да бъдат част от училище с традиции и с амбициозен поглед към света! От името на целия екип изрази благодарност и за подкрепата на общинското ръководство, на НЧ „Тодор Пеев – 1871“, на Обществения съвет към училището, на нашите партньори – фирми и сдружения!

Изтъкна, че нашите ученици бележат множество успехи в състезания, олимпиади и конкурси. Изрази задоволството си, че с всяка следваща година младите хора откриват все по-успешно своя път за развитие и са наши партньори в изграждането на привлекателна учебна среда. Подчерта, че нашите учители са доказали своя професионализъм и иновативност. Те са участници във всички комисии както на регионално, така и на национално ниво. Техните уроци са оценени и споделени като добри практики в Софийска област.

Изказа благодарност – своята и на екипа, и към колегите, които са работили дълги години и са оставили следа както в живота на учениците си, така и в живота на училището. Покани на сцената и връчи почетен знак на Средно училище „Христо Ясенов“ За принос в развитието на образованието на г-жа Петя Недкова – икономист, заместник-директор по административно-стопанска дейност, г-жа Йорданка Благова – главен учител в нашето училище и преподавател по история, който предаде ценен опит на своите колеги, г-жа Румяна Пенкова, Снежана Тепавичарова и Ценка Бояджиева – старши учители в начален етап, благодарение на които стотици деца на Етрополе продължават своя успешен път на развитие, г-жа Татяна Кацарова – старши учител по БЕЛ, всеотдайна и отговорна към своите ученици, г-жа Маргарита Хлебарова – старши учител по математика, от чийто опит почерпиха знания и израснаха днешни наши учители, г-н Васил Пешев – дългогодишен старши учител по ФВС, любим класен ръководител и приятел на своите ученици.

Приветствия поднесоха г-н Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе, г-н Марин Маринов – народен представител в 49-тото Народно събрание. Водещата приветства гостите и екипа на училището от името на г-жа Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието – София-област.

Поздравителни адреси (можете да ги видите тук) са получени от образователни и други институции в общината, областта и страната – наши партньори и приятели. Благодарим Ви!

След официалната част сцената се изпълни с вълшебство… от музика, слово и танц! Младите, волни и устремени Ясеновци показаха умения, дръзновение и талант в празничния спектакъл  „Искам слънцето, слънцето светло да видя…“ Рецитираха вдъхновено и пламенно Ясенови стихове и припомниха важни моменти от живота на етрополския поет и художник. Пяха на български, английски, испански, руски и немски. Танцуваха… нежно и лирично, вихрено и завладяващо мажоретни, модерни и фолклорни танци. Показаха спортни умения – гимнастически и футболни. Сцената грееше, озарена от усмивките и въодушевлението на Ясеновци.

На финала бяха възнаградени с бурните и нестихващи  аплодисменти на публиката. Получиха и цветя от името на кмета на Община Етрополе г-н Димитър Димитров, от инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците – Мед“ АД, от Обществения съвет на Средно училище „Христо Ясенов“, от Основно училище „Христо Ботев“ – с. Лопян, от Детска градина „Звънче“ и от инж. Мариан Маринов – председател на КНСБ при „Елаците – Мед“.

Аплодисментите и въодушевлението на публиката са в подкрепа на труда на екипа на училището, но ни и задължават да продължим още по-упорито и всеотдайно да творим настоящето на Етрополе с мисъл за бъдещето.


В празничното Ясеновско утро взеха участие ученици от Средно училище „Христо Ясенов“ под ръководството на учителите Наталия Дочева, Цветелина Овчарова, Калинка Пушкарова, Цецка Дойчева, Величка Василева, Владислава Маринова, Лилия Николова, Калинка Георгиева, Петя Георгиева, Симеонка Дочева и Христо Стаменов. Осветление: Ива Филипова и Марияна Спиридонова. Озвучаване: Евгени Овчаров и Диана Пенкова. Мултимедия: Мая Стаменова. Украса: Лиляна Маринова

Галерия (очаквайте)

Другите за нас в текст и снимки: Община Етрополе, Balkanec.bg, Botevgrad.com