Copyright 2020 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

От 12 до 26 октомври учителят по английски език Венцислав Вълов бе на обучение по Програма Еразъм+, КД1. Той се включи в курса „Дигитални технологии в класната стая – за напреднали“, организиран от EASY School of Languages, Valletta, Malta.

Ето какво споделя г-н Вълов:

Лекциите и упражненията се водеха от Норман Ч. Бордж, дългогодишен училищен и университетски преподавател по английски и дигитални технологии, член на Асоциацията за развиващо обучение на щата Мериленд, САЩ. Наученото от него определено ни помогна да подобрим уменията си за създаване на интерактивни уроци чрез използване на онлайн и офлайн средства и приложения, учебни игри.

Запознахме се подробно и практически с Padlet, Tricider, Mentimeter, Wordle, Wordclouds, Hot Potatoes, Aurasma, Kahoot! Bitly, QR кодове и други. Посредством TED-Ed се научихме да създаваме и редактираме видеоуроци. Наясно сме как да използваме преносими приложения, ако временно не разполагаме с интернет връзка. Доста поработихме върху облачните технологии – Google Drive, Google Forms, Google Classroom, Google Sites. Успяхме да направим собствени блогове. Това ще ни позволи да създадем и собствена виртуална среда за обучение PLN (Personal Learning Network).

Малка част от придобитите знания вече използвам. Учениците определено са доволни.