Copyright 2018 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе

Последният учебен ден се превърна в истински празник на езика и словото. Под наслов "Аз обичам български език" осмокласниците на г-жа Петя Георгиева представиха най-добрите си работи от часовете по български език и литература през учебната година, своите малки и по-големи победи, своите открития в света на творческите изяви: разказ, ревю на книга, интерактивен плакат, мисловна карта, ловци на грешки, интерпретация чрез облак от думи, драматизация на откъс от изучена литературна творба.

За втора поредна година по инициатива на г-жа Петя Георгиева - учител по български език и литература и истински ентусиаст по отношение на четенето и ограмотяването, Ясеновци се включиха в инициативата на Института за български език "Професор Любомир Андрейчев" при Българската академия на науките. Кампанията има за цел да привлече вниманието на малки и големи към огромното значение на грамотността, образованието и науката за развитието на обществото.

И отборът ни по футбол (8.-10. клас) спечели първо място в областния етап от ученическите игри за 2018 г. Браво!

България се нарежда на призовото трето място по културно-историческо наследство в Европа, а съхраняването и възраждането на традициите е неизменна част от това наследство.

Две малки пчелички ще представят СУ „Христо Ясенов“ – Етрополе, в регионалното състезание по английски език „Spelling bee” днес, 24.03.2018 г., в София. Пожелаваме успех на Виктория Павлинова от 7. клас и на Александра Попова от 3. клас!