Copyright 2022 - СУ "Хр.Ясенов" град Етрополе

На 27.04.2022 г. се проведе областният кръг на Националната ученическа викторина „Да запазим децата на пътя“. Ясеновци в лицето на Мартин Росенов (7.а), Стефани Овчарова (6.б), Цветелин Йотов (6.в), Ина Билева (5.б) и Огнян Билев (5.б – резервен член) с ръководител Кати Дочева се класираха на второ място само с една точка след победителите – учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград. Отборът ни обаче спечели първо място в частта „Първа долекарска помощ“, за което заслугата е изцяло на училищния ни фелдшер Галя Пешева.

Поздравления за всички участници и техните ръководители!

В края на месец март  2022 г. имах удоволствието да разбера, че съм приета да участвам в инициативата „Приключението на грифона”, за която са заявили желание над 350 кандидати от цяла България. Инициативата е на Американския университет в Благоевград и е насочена към ученици от 9-ти и 10-ти клас.

В периода от 1 до 3 април 2022 г. се включих в проект, организиран от двама невероятни студенти, Елена и Емил, целящ да предостави изживяване, което да отговори на въпроса „Какво е да си студент в АУБГ?“

За шеста поредна година се организира национален конкурс за детско и ученическо творчество „На мира в света“. Темата тази година е  „Родолюбието и мирът“.

 

Учениците от 3.б клас обичат да четат, но още повече обичат да съчиняват истории. Малчуганите отбелязаха 2 април – Международния ден на детската книга, с колективно създадена приказка!

Spelling Bee Junior

На 29 и 30 март се проведе регионалният кръг на Spelling Bee Junior 2022. Ема Борисова от 4.а клас се класира на първо място и си осигури участие в националния финал, който ще се проведе на 14 май в София. Браво, Ема!