Copyright 2019 - СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе


На 16 април отбелязваме 140 години от приемането на първата българска конституция.
В актовата зала на СУ „Христо Ясенов“ с филма „Щрихи от първия български парламент“ оживяха онези паметни години, в които се поставят основите на българската държавност. Учениците станаха свидетели на въодушевлението и патриотизма, на бурните дебати и разисквания, родили една от най-демократичните конституции в Европа по онова време – Търновската.

Бронзовите ни медалистки от Националния етап на ученическите игри по волейбол (8.-10. клас) за учебната 2017-2018 г. отново изкачват стълбичката на успеха.

На 16.03.2019 г. наши възпитаници от различни възрастови групи (от 2. до 11. клас) участваха в Националното състезание по английски език Longman Competition в Първа английска гимназия - гр. София.

Състезанието се организира за шести път от издателство Pearson Longman България специално за училищата от общността „Pearson Longman училища в България” и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити Pearson Test of English.

В областния етап от ученическите игри по волейбол за момчета 5.-7. клас взеха участие отборите на Средно училище „Христо Ясенов“ - Етрополе, Средно училище „Любен Каравелов“ – град Копривщица, Основно училище „Стефан Стефанов“ – село Гара Елин Пелин и Основно училище „ Митрополит Авкентий Велешки“ – град Самоков. В първите два мача срещу връстниците си от Елин Пелин и Самоков Ясеновци бяха безпогрешни.  

 

"Пътуване из спомените" е мотото на поредната ни среща с представителите на Академично етноложко сдружение към Историческия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". По снимки от миналото и разкази от баби и дядовци младите търсачи на легенди представиха интересни истории за своето родословно дърво, за обичаи и събития в родния ни град. Някои от тях вече са публикувани в сайта на проекта.